Congres voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve Congres ledencontent.

31 mei 2024

Opleiden voor de toekomst

Organisatie: Concilium Chirurgicum

Sessievoorzitters:

  • Marjolein Ankersmit, Gelderse Vallei Ede
  • Meindert Sosef, Zuyderland mc, Sittard/Heerlen

Programma

Het snijvlak van morgen
Anneleen van Dijck, BSc, Universiteit Maastricht & Kick Bluijssen, BSc, Universiteit Maastricht
Hoe zorgen we ervoor dat de chirurg van de toekomst niet onderdoet voor de huidige generatie, zonder daarbij intergenerationele verschillen te negeren? Een observatie van vroegere, hedendaagse en toekomstige visies binnen het vakgebied, waarbij de invloed van nieuwe technologieën en leerstrategieën onder de loep genomen worden.

 Van EPA naar IZA|
Dr. Bas H. Verhoeven, (kinder)chirurg Amalia kinderziekenhuis, opleider Heelkunde RadBoudUMC, voorzitter concillium en voorzitter werkgroep SCHERP 3.0 & Dr. Milan C Richir, Gastrointestinaal en oncologisch chirurg UMC Utrecht, mede-initatior SCHERP 3.0
In deze sessie zal er een uiteenzetting worden gegeven over het doel, opzet, rol van IZA en veranderingen die plaats gaan vinden in het vernieuwde opleidingsplan. Aansluitend zal Milan, gastro-intestinaal en oncologisch chirurg UMC Utrecht en ook mede initiator van SCHERP 3.0, ons meenemen in het toetsen van het beoordelingsniveau bij operatieve ingrepen. In SCHERP 3.0 wordt het beoordelen van AIOS op ABCDE niveau van ingrepen herzien en in een interactieve sessie wordt hierover van gedachte gewisseld met het publiek.

Kunstmatige Intelligentie voor Betere Zorg
Johan van Soest, clinical data scientist, Maastricht University
Kunstmatige Intelligentie is op vele manieren in het nieuws. Het gebruik van beslis ondersteuning (wat zijn de uitkomsten als ik kies voor behandeling A of B?), taalmodellen (voor het opstellen van brieven), of specifieke toepassingen zoals het detecteren van afwijkingen op (medische) beelden. In deze presentatie gaan we in op de vraag hoe kunstmatige intelligentie ons gaat helpen, wat er op dit mogelijk is, en wat er in de toekomst misschien (niet) kan?

Geen gegevens gevonden