Congres voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve Congres ledencontent.

25 mei 2021

In beeld: Voorjaarsdag 2021 Beeld - Vorming: Hier & Nu

In beeld: Voorjaarsdag 2021 Beeld - Vorming: Hier & Nu

Afgelopen vrijdag vond de Voorjaarsdag 2021 Beeld - Vorming: Hier & Nu plaats. Bijna 700 deelnemers namen online deel aan het tweede online NVvH congres.

Opening online Voorjaarsdag 2021 Beeld - Vorming: Hier & Nu
door Anne den Hartog - voorzitter Congrescommissie NVvH

Beeld - Vorming: Echo & Toepasbaarheid
In de plenaire sessie over Echo & Beeldvorming spraken Schelto Kruijff en Julien Puylaert over de vele mogelijkheden en toepassingen van de echografie.Rond de Tafel gesprekken met partners en parallelsessies
Ook tijdens deze digitale versie van de Voorjaarsdag was er de mogelijkheid om met de partners van de NVvH in gesprek te gaan. Dit werd mogelijk gemaakt door Rond de Tafel gesprekken waarin met kleinere groepen chirurgen gediscussieerd werd over uiteenlopende onderwerpen. Tijdens het parallelprogramma werden 15 sessies georganiseerd door de subverenigingen en werkgroepen vna de NVvH.

Parallelsessie Arbeidsmarkt: hier en nu; en straks? georganiseerd door de
Taskforce Arbeidsmarkt in samenwerking met de Jonge Klaren. 

Beeld - Vorming: Media & Imago
Diederik Gommers en José Woldring gingen met Anne den Hartog en Ivar de Bruin in gesprek over Media & Imago. Diederik Gommers was als voorzitter van de NVIC veel te zien in de Nederlandse media afgelopen jaar en begon een eigen Instagram account waar hij nu honderd duizenden volgers op heeft. In het gesrpek werd onder andere gesproken over hoe chirurgen media in kunnen zetten om doelen te behalen. 

Illusionist
Jochem Nooyen zorgde gedurende de dag voor entertainment met een aantal illusies gegheel in het thema Beeld - Vorming. 

Uitreiking Schoemakerprijs
Nigel Kooreman won met zijn proefschrift 'Immunogenicity and Tumorigenicity of Pluripotent Stem Cells' de Schoemakerprijs 2020 voor het beste proefschrift. De prijs voor het beste artikel ging naar Esmee Dijkstra en Renu Bahadoer met hun artikel 'Short-course radiotherapy followed by chemotherapy before total mesorectal exision (TME) versus preoperative chemoradiotherapy, TME, and optional adjuvant chemotherapy in locally advanced rectal cancer (RAPIDO): a randomised, open-label, phase 3 trial'.

Renu Bahadoer en Esmee Dijksta ontvangen van NVvH voorzitter
J​​​​​aap Bonjer het certificaat. 

 

De NVvH bedankt de Congrescommissie, sprekers, voorzitters en de partners voor hun bijdrage aan de Voorjaarsdag 2021. Ook bedanken we de leden voor het meekijken met de livestream. Wij hopen u allen te zien tijdens de Chirurgendagen 2021 op donderdag 18 en vrijdag 19 november in Veldhoven.

Met dank aan Gijs van Acker voor de foto's. 

Geen gegevens gevonden