Congres voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve Congres ledencontent.

13 oktober 2022

Splinter Chabot

Splinter Chabot

Splinter Chabot is schrijver, programmamaker, presentator en politicoloog. Hij is auteur van de bestseller ‘CONFETTIREGEN’, presenteerde voor AVROTROS zijn eigen talkshow ‘SPLNTR!’, en is bij dezelfde omroep te zien in het programma ‘Ondertussen aan de Hofvijver’ waarin hij de renovatie van het Binnenhof volgt.

Splinter studeerde Politicologie en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Als een ‘politiek junkie’ zonder de ambitie de ‘grotemensenpolitiek’ in te gaan, en met zijn liberale visie ‘iedereen is kunstenaar!’ begon hij aan zijn studie. Wanneer hem gevraagd wordt naar zijn politieke voorbeelden, antwoordt hij zonder twijfel “David Bowie & Prince, vrijgevochten individuen die het liberalisme belichamen.”

Naast zijn studie is Chabot van 2017 tot 2019 landelijk voorzitter van de JOVD, de politiek onafhankelijke jongerenorganisatie. Daarna maakte deze politiek junkie in 2019 voor AVROTROS de televisieserie ‘SPLINTER, in de politiek’. Voor deze zesdelige serie interviewt Splinter verschillende politici over stress en de (on)mogelijkheid om jezelf te blijven in de politiek. In de serie opent hij deuren die normaal gesloten blijven: van de geheime gangen van het Binnenhof tot de lievelingsplekken van politici.

Geen gegevens gevonden