Congres voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve Congres ledencontent.

15 oktober 2021

Samenwerken is de toekomst van de Endocriene chirurgie

Voorzitters

  • Prof. dr. Els Nieveen van Dijkum, oncologisch/endocrien chirurg en hoogleraar Endocriene Chirurgie aan het Amsterdam UMC. 
  • Dr. Lucia Duinhouwer, differentiant oncologische chirurgie in het Maasstad Ziekenhuis. 

“Samenwerking met de kinderendocrinologie: nationale richtlijn en landelijk MDO voor kinderen met schildklierkanker”
Dr. H.M. (Hanneke) van Santen 

Dr. Hanneke van Santen in kinderendocrinoloog en werkzaam in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. Zij is gespecialiseerd in onder andere schildklierkanker op kinderleeftijd en voorzitter van zowel de Nederlandse als de Europese werkgroep voor de behandeling van schildklierkanker bij kinderen. Ze zal in het symposium meer vertellen over het belang van samenwerking en centralisatie bij deze zeldzame tumoren.

“De kracht van samenwerking binnen een netwerk”
Dr. C. (Charlotte) van Noord 
Dr. Charlotte van Noord is internist-endocrinoloog in het Maasstad Ziekenhuis en wetenschappelijk actief op het gebied van schildklierziekten. Zij is vice-voorzitter van het SchildklierNetwerk: een samenwerking tussen internisten, chirurgen, nucleair geneeskundigen, pathologen, oogartsen en radiologen met als doel het delen van kennis en expertise om de (bij)schildklierzorg in de regio Zuidwest Nederland naar een hoger niveau te tillen. In deze presentatie vertelt zij meer over de opzet van dit netwerk en wat de samenwerking brengt in de praktijk.

“Samenwerking tussen chirurgen: kwaliteit en normen binnen de schildklier chirurgie”
Dr. A.B. (Anne Brecht) Francken 

Dr. Anne Brecht Francken is werkzaam als oncologisch en hoofdhals chirurg in het Isala. De kwaliteit van schildklierchirurgie in Nederland is waarschijnlijk goed. We zien steeds meer samenwerking tussen behandelaren en ziekenhuizen. Echter, als we het hebben over getal en maat dan weten we, in tegenstelling tot de chirurgische behandeling van de meeste tumoren, nog heel weinig over de kwaliteit van de schildklier zorg. In deze presentatie kijken we waar we staan en nodigen we u uit mee te discussiëren over verbeteropties.

Korte beschrijving symposium
Samenwerking is de toekomst! Met dit symposium werpen we een blik in de toekomst van de endocriene chirurgie. Gevarieerde sprekers uit verschillende vakgebieden laten zien hoe we met samenwerking de behandeling van verschillende groepen endocriene patiënten verder kunnen optimaliseren.

Geen gegevens gevonden