Congres voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve Congres ledencontent.

15 oktober 2021

Samenwerken is de toekomst van de Endocriene chirurgie

Voorzitters

  • Prof. dr. Els Nieveen van Dijkum, oncologisch/endocrien chirurg en hoogleraar Endocriene Chirurgie aan het Amsterdam UMC
  • Dr. Lucia Duinhouwer, differentiant oncologische chirurgie in het Franciscus Gasthuis en Vlietland

Samenwerking is de toekomst! Met dit symposium werpen we een blik in de toekomst van de endocriene chirurgie. Gevarieerde sprekers uit verschillende vakgebieden laten zien hoe we met samenwerking de behandeling van verschillende groepen endocriene patiënten verder kunnen optimaliseren.

Samenwerking met de kinderendocrinologie: nationale richtlijn en landelijk MDO voor kinderen met schildklierkanker
Dr. H.M. (Hanneke) van Santen      

Dr. Hanneke van Santen in kinderendocrinoloog en werkzaam in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. Zij is gespecialiseerd in onder andere schildklierkanker op kinderleeftijd en voorzitter van zowel de Nederlandse als de Europese werkgroep voor de behandeling van schildklierkanker bij kinderen. Ze zal in het symposium meer vertellen over het belang van samenwerking en centralisatie bij deze zeldzame tumoren.

Geen SchildklierNetwerk zonder BeterKeten
Dr. M. (Manuel) Castro Cabezas 

Dr. Manuel Castro Cabezas is internist-endocrinoloog in het Franciscus Gasthuis en Vlietland. Hij is voorzitter van het SchildklierNetwerk: een samenwerking tussen internisten, chirurgen, nucleair geneeskundigen, pathologen, oogartsten en radiologen met als doel het delen van kennis en expertise om de (bij)schildklierzorg in de regio Zuidwest Nederland naar een hoger niveau te tillen.

Samenwerking tussen chirurgen: kwaliteit en normen binnen de schildklier chirurgie
Dr. A.B. (Anne Brecht) Francken 

Dr. Anne Brecht Francken is werkzaam als oncologisch en hoofdhals chirurg in het Isala. De kwaliteit van schildklierchirurgie in Nederland is waarschijnlijk goed. We zien steeds meer samenwerking tussen behandelaren en ziekenhuizen. Echter, als we het hebben over getal en maat dan weten we, in tegenstelling tot de chirurgische behandeling van de meeste tumoren, nog heel weinig over de kwaliteit van de schildklier zorg. In deze presentatie kijken we waar we staan en nodigen we u uit mee te discussiëren over verbeteropties.

 

 

Geen gegevens gevonden