Congres voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve Congres ledencontent.

20 februari 2025

Virtual Fracture Care. Digitalisering traumazorgpaden. Landelijke samenwerking (Virtual Fracture Care)

Organisatie: Nederlandse vereniging voor Traumachirurgie (NVT)

Sessievoorzitters

  • Dr. J.M. (Jochem) Hoogendoorn, HMC Den Haag
  • Dr. B.A. (Bas) Twigt, BovenIJ ziekenhuis en OLVG

Programma

Voordracht 1:
Van lokale initiatieven naar landelijk platform'. 
Dhr. E.J. Hekma (Rijnstate ziekenhuis). Edo Hekma is traumachirurg in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Tevens is hij lid van de eHealth commissie van de NVT en zet zich al jaren in voor het bewerkstelligen van één gezamenlijk Trauma-data-platform in Nederland. 

Doelstelling eHealth, bundeling landelijke initiatieven, lead NVT, niet afhankelijk van commerciële partijen.

Voordracht 2:
‘Hét succes van VFC – Direct Ontslag van lokaal initiatief naar landelijke standaard’.
dr. B.A. Twigt (BovenIJ en OLVG). Bas Twigt is algemeen en traumachirurg in Amsterdam (BovenIJ en OLVG) en de afgelopen jaren een van de drijvende krachten geweest achter de opschaling van VFC Direct Ontslag in Nederland. Tevens is hij lid van de eHealth commissie van de NVT.

Chronologie van de implementatie en opschaling van VFC-Direct Ontslag in Nederland en barrières en kritische succesfactoren. 

Voordracht 3:
‘Op naar landelijk zorgpad Gebroken enkel - Samenwerking en synergie van 5 partijen’
T.M. Jonker, MCC (mProve en Noord West Ziekenhuis) en G.J. Duyzings, BA (Santeon en Zorg bij jou). Tamara Jonker is programmamanager Passende Zorg bij mProve, en Geeske Duyzings is projectleider bij Santeon en zorgpadlead bij Zorg bij Jou. In hun rollen werken zij aan de verbetering en innovatie van de zorg in Nederland. Samen coördineren zij de samenwerking tussen diverse partijen om de traumazorg naar een hoger niveau te tillen. Door de gezamenlijke inspanningen streven zij naar een toekomstbestendige, effectieve en patiëntgerichte traumazorg.

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen tussen de betrokken 5 partijen. Voorbeeld VFC-Gebroken enkel en wat zijn de geleerde lessen.

Voordracht 4:
‘Hoe houd je regie als wetenschappelijke vereniging?’
dr. J.M. Hoogendoorn (HMC Den Haag) en dr. DJ Hofstee (NWZ Alkmaar). Jochem Hoogendoorn is traumachirurg in Den Haag en bestuurslid van de NVT. Voorvechter van regionale en landelijke samenwerkingen; actief betrokken bij het opzetten van een landelijk platform voor patiëntinformatie en wetenschap. Dirk Jan Hofstee is orthopedisch-chirurg traumatoloog in Alkmaar en voorzitter van de NVOT.

Rol wetenschappelijke vereniging; waar staat de wetenschappelijke vereniging in zijn/haar kracht, waar is de wetenschappelijke vereniging van afhankelijk. Wat is de stip op de horizon.

Voordracht 5:
Algemene discussie 
Geleid door voorzitters:
Dr. J.M. Hoogendoorn (HMC Den Haag) en Dr. B.A. Twigt (BovenIJ ziekenhuis en OLVG). Jochem Hoogendoorn is traumachirurg in Den Haag en bestuurslid van de NVT. Voorvechter van regionale en landelijke samenwerkingen; actief betrokken bij het opzetten van een landelijk platform voor patiëntinformatie en wetenschap. Bas Twigt is algemeen en traumachirurg in Amsterdam (Bovenij en OLVG) en de afgelopen jaren een van de drijvende krachten geweest achter de opschaling van VFC Direct Ontslag in Nederland. Tevens is hij lid van de eHealth commissie van de NVT.


Ruimte voor algemene discussie n.a.v. presentaties

Geen gegevens gevonden