Congres voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve Congres ledencontent.

06 juni 2023

Chirurgendagen 2023 HEEL-Kundig! - Terugblik

Chirurgendagen 2023 HEEL-Kundig! - Terugblik

Op donderdag 25 en vrijdag 26 mei vonden de Chirurgendagen 2023 HEEL-Kundig! plaats in Veldhoven. De Chirurgendagen werden door Voorzitter Bernard Elsman en Congrescommissie Voorzitter Ivar de Bruin geopend. 

Tijdens de plenaire opening spraken Hans Rode en Karel Hulsewé, beide met een uitgesproken mening over onder andere het Integraal Zorgakkoord. Hans ging in op de houdbaarheid van ons vak en op de vraag: hoe houden we onszelf fit en scherp? Karel deelde zijn visie op en de impact van de verandering.

"Het is een privilege om chirurg te zijn maar het is nog mooier om deze kennis over te dragen aan een nieuwe generatie." Een indrukwekkende carrière en een mooie voordracht van Britse neurochirurg Henry Marsh.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering ontvingen Emiel Rutgers en Joep Teijink beiden een Gouden legpenning voor hun invloed op de ontwikkeling van de Nederlandse Heelkunde en in het bijzonder respectievelijk de oncologische chirurgie en de vaatchirurgie. Ook werd Jeroen (WJHJ) Meijerink in het zonnetje gezet. Hij ontving eind vorig jaar al zijn Zilveren Legpenning. Van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding!

De Jonge Klaren werden door de regio opleiders toegesproken in een videoboodschap. Ook ontvingen zij hun Gildepenning. Een mooie mijlpaal. 

Het Cabaret werd dit jaar verzorgd door de regio Groningen. 

De prijs voor Best Abstract ging naar Sophie Zwanenburg voor haar onderzoek Adjuvante hypertherme intraperitoneale chemotherapie (HIPEC) voor patiënten met lokaal gevorderd coloncarcinoom: 5-jaars resultaten van de COLOPEC trial. 

Professor dr. Willem-Jan Metsemakers, MD, PhD, hoofd Traumachirurgie aan de Universiteits Ziekenhuis Leuven, geeft dit jaar de Professor Michaël Lecture. Een inspirerende voordracht over de handeling van infecties door (resistente) micro-organismen, de invloed van de chirurgie hierop en over de diverse therapeutische mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de behandeling met bacteriofagen.

Na een sterk middagprogramma vol inspirerende mini symposia, kwam er een einde aan het officiële programma van de Chirurgendagen 2023 HEEL-Kundig! De NVvH bedankt de Congrescommissie, sprekers, voorzitters en onze partners voor hun bijdrage aan het congres.

Meer Chirurgendagen 2023:

 

 

 

Geen gegevens gevonden