Congres voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve Congres ledencontent.

15 oktober 2021

Een goede slager keurt het vlees: expertise

Voorzitter

  • Mw.dr. Dagmar Vos, traumachirurg Amphia ziekenhuis Breda

Sprekers

  • Dr. Bertus de Keizer, medische expertise personenschade en beroepsaansprakelijkheid
  • Drs. Gerard de Zeeuw, chirurg n.p., medisch adviseur Medirisk

Inhoud
Het uitgangspunt voor het verrichten van expertises van traumachirurgisch gerelateerd letsel, moet zijn dat deze worden uitgevoerd door expertiseurs uit de eigen beroepsgroep.

Te vaak zien we dat dit gebeurt door expertiseurs uit een andere beroepsgroep, bv de orthopedie. Hoe kan dit, wat doen we verkeerd, waarom doen we dit niet zelf en wat kunnen we doen om dit te verbeteren?

Tijdens dit symposium wordt door twee ervaren mensen uit het expertisevak, een overzicht gegeven over de verschillende soorten medische expertises, pogingen tot kwaliteitsverbetering d.m.v. richtlijnen, cursussen en training. Bespreken we de achterstand op dit gebied bij de traumachirurgen t.o.v. orthopeden en krijgen we inzage in de getallen van Medirisk, zoals wat zijn de kerncijfers en de bijdrage aan schadeclaims door de (trauma)chirurgen, de hoeveelheid dossiers en het aantal expertises.

Dit alles moet leiden tot een levendige discussie over dit onderwerp, met de aanwezigen in de zaal en chirurgen met ervaring in het verrichten van expertises, in de hoop meer mensen te enthousiasmeren voor dit deel van ons vak.

Geen gegevens gevonden